Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au infectat cu COVID-19 după vaccinare: Ce riscă cei care refuză imunizarea

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
311 moldoveni s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat împotriva infecției. Asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul conferinței organizată la subiectul privind procesul de vaccinare împotriva coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare 124 965 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, dintre care 1 189 au avut reacții adverse. 1 138 de cetățeni au făcut forme ușoare, iar 51 au avut forme moderate. În același timp, 311 oameni s-au infectat după imunizare. 

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Societate
Cum trebuie să te pregătești de vaccinare și în ce condiții se amână procedura
"Deși avem mai multe tipuri de vaccinuri disponibile în Moldova, noi nu suntem în situația să alegem vaccinul pe care îl dorim, ci cu acel care ne se oferă. Trebuie să aveți încredere că toate vaccinurile sunt sigure 100%", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați ce riscă angajații din domeniul public care refuză vaccinarea. 

"De ce oamenii nu se vaccinează? Da, vaccinarea este benevolă, dar, în același timp, avem obligația să ne protejăm pe noi și cei din jur. Noi putem să infectăm alte persoane dacă nu ne vaccinăm. Este benevolă vaccinarea, dar în această pandemie, oamenii nu trebuie să se teamă, ci trebuie să se vaccineze căci COVID-19 lasă urme grave", a declarat Ninel Revenco.

Iar medicul Igor Curov a avut un răspuns mai dur. 

"Nu avem acte care să prevadă amendă în cazul persoanelor care nu vor să se vaccineze, dar cei care nu vor să se vaccineze trebuie să știe că se vor infecta de COVID-19, vor face forme grave și vor muri", a spus Igor Curov, care este medic. 

De la începutul campaniei de imunizare, peste 60 la sută dintre cei vaccinați sunt angajați din domeniul sănătății. Datorită imunizării, rata îmbolnăvirii de COVID-19 printre lucrătorilor medicali a scăzut cu aproape 83%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0