Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Kazahstan: Forțele aerospațiale rusești testează un nou sistem de apărare antirachetă

Abonare
Forțele aerospațiale rusești au testat cu succes un nou sistem de apărare antirachetă. Potrivit informațiilor oficiale, acesta a confirmat parametrii prevăzuți, iar unitățile au lovit ținta convențională cu exactitatea stabilită.

Ministerul rus al Apărării a prezentat imagini cu noul sistem de apărare antirachetă.

IV Международный военно-технический форум Армия-2018. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2020
Rusia
Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021

Testele au avut loc pe poligonul Sarî-Șagan din Kazahstan. Potrivit comandantului unității de apărare antirachetă a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, generalul maior Serghei Grabciuk, noul sistem a confirmat parametrii prevăzuți, iar unitățile au lovit ținta convențională cu exactitatea stabilită.

Ultimele informații despre această rachetă au fost oferite de minister în luna noiembrie anul trecut, iar anterior – în octombrie 2020, iunie și iulie 2019, februarie, iulie, august și decembrie 2018 și noiembrie 2017.

După una din lansări, membrul consiliului societății civile de pe lângă Ministerul Apărării Igor Korotcenko a declarat pentru agenția RIA Novosti că noul sistem antirachetă va permite sporirea capacității de apărare antirachetă a Moscovei și a zonei industriale centrale. Potrivit lui, este vorba de 53T6M, care urmează să înlocuiască sistemele antirachetă învechite cu bazare în siloz, care asigură astăzi activitatea sistemului A-135. Deocamdată nu există o informație oficială care să confirme acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0