Drapelul de Stat al Republicii Moldova: Istorie și semnificație

Abonare
Țara noastră marchează astăzi Ziua Drapelului de Stat, care a fost instituită în data de 23 aprilie 2010 printr-o hotărâre de Parlament.

Pentru al 12-lea an consecutiv Moldova marchează pe 27 aprilie Ziua Drapelului de Stat, instituită în 2010. Tricolorul a fost însă oficializat ca Drapel de Stat încă pe 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.

Государственный флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2018
Societate
Îngrozitor: Drapelul de stat al Republicii Moldova transformat în cârpă de cărat gunoi

Drapelul este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova și este compus din culorile roșu, galben și albastru. În mijlocul câmpului galben este imprimată Stema de Stat.

Potrivit legii adoptate în 2010, cetăţenii Republicii Moldova şi străinii aflaţi în țara noastră sunt obligați ”să manifeste respect faţă de Drapelul de Stat şi să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia”.

Aceeași lege prevede că profanarea Drapelului de Stat prin ”murdărire, pătare, inscripţionare, desenare, aplicare a unor obiecte, ardere, călcare în picioare, utilizare în calitate de faţă de masă, husă de scaun, draperie pot trage la răspundere contravențională sau penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0