Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ungaria: ”Sputnik V” – cel mai sigur și mai eficient vaccin

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene
Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Procesul de vaccinare în Ungaria a demonstrat că vaccinul rusesc ”Sputnik V” este cel mai sigur și mai eficient dintre cele cinci seruri utilizate în această țară.

BRUXELLES, 26 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. Pagina de twitter a producătorilor vaccinului Sputnik V a anunțat că Guvernul maghiar, primul stat european care a folosit Sputnik V, a făcut publice datele despre siguranța și eficiența celor cinci vaccinuri folosite în această țară.

​Conform acestor date culese în Ungaria, Sputnik V oferă cea mai mare siguranță (de la de 7 la de 32 de ori mai puțin cazuri de infectare soldate cu decesul după vaccinare), dar și cea mai mare eficacitate ( de la de 2 ori la de 7 ori mai puține infectări cu COVID 19 după vaccinare), date raportate la o sută de mii de persoane vaccinate.

Cifrele sunt confirmate de o postare de pe pagina de Facebook a Guvernului de la Budapesta care combate criticile opoziției din Ungaria împotriva anumitor vaccinuri (cele din Rusia și din China), și de aceea a făcut publice datele privind infecția și decesele după vaccinare.

Potrivit Guvernului maghiar, din aceste date reiese clar că toate vaccinurile folosite în Ungaria oferă o protecție eficientă și puternică împotriva infecției, Sputnik V fiind pe primul loc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0