Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înscrierea copiilor în clasa a I-a: Ceban recunoaște că se mai cer bani

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Înscrierea copiilor în clasa a I-a sau la grădinițe se mai face contra cost în unele instituții de învățământ din Chișinău. Cel puțin asta susține primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat să fie monitorizat cu strictețe procesul de înregistrare a copiilor în clasa a I-a, dar și în grădinițe. Asta pentru că, potrivit lui, în unele instituții încă se mai rezolvă această chestiune cu bani.

Лилия Поголша - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Societate
Informații actualizate: Câți elevi și cadre didactice sunt confirmați cu COVID
"Spre marele regret și azi auzim că se solicită bani pentru a fi înscriși copiii la școli și grădinițe. Trebuie să contracarăm cât se poate de eficient aceste lucruri. Rog și părinții, căci unii dintre ei rezolvă întrebările și se apropie de șefii instituțiilor de învățământ. Există reguli clare și rugăm mult să existe un raport intermediat la data de 10 iunie, iar altul până la finele lunii iulie cu privire la înscrierea copiilor. Să-mi prezentați până la finele săptămânii componența grupului de lucru și insist ca din acest grup să facă parte consilieri municipali din toate fracțiunile și reprezentanții societății civile care vor monitoriza procesul de înscriere a copiilor", a declarat Ion Ceban. 

Înregistrarea se face online, gratuit, pe platforma www.escoala.chisinau.md, care poate fi accesată și de pe platforma https://educatieonline.md. Pe aceste două platforme sunt descrise toate etapele necesare pentru depunerea cererii. Inițial, părintele trebuie să-și creeze un profil prin care să se autorizeze, apoi alege instituția în care vrea să-și înscrie copilul, aplică cererea, ulterior verifică toate informațiile și la sfârșit trebuie să se prezinte la instituția școlară. 

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape, iar prima a început în data de 1 aprilie și va dura până pe 11 iunie. Cea de-a doua etapă de înscriere se va organiza în perioada 14 iunie – 30 august. Atunci vor fi depuse cererile copiilor care nu au reușit să fie înscriși în școlile din districtul lor, dar vor putea fi încadrați în alte instituții unde au rămas locuri libere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0