Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Specialiștii au câteva ipoteze privind izbucnirea incendiului din Calea Basarabiei

© Sputnik / Mihai CarausIncendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău
Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Au fost înaintate deja primele două ipoteze cu privire la cauzele incendiului care a izbucnit în strada Calea Basarabiei, 30. Ar fi vorba despre un scurtcircuit sau autoaprinderea unor materiale din depozit. 

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. După efectuarea mai multor cercetări la locul incendiului, specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au venit cu două ipoteze prinvind cauzele care ar fi putut declanșa flăcările la depozitul de pe strada Calea Basarabiei, 30.

Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Ecologist, despre incendiul de la depozitul cu vopsele: Consecințele vor fi grave

Astfel, specialiștii investighează prima ipoteză legată de un scurt circuit în rețeaua electrică, iar cea de-a doua ipoteză este autoaprinderea materialelor sau substanțelor din depozit. În prezent, specialiștii din cadrul Laboratorul experimental antiincendiar lucrează în continuare la locul incendiului pentru a elucida toate circumstanțele. Ulterior, după finalizarea tuturor cercetărilor, specialiștii vor întocmi o încheiere în care va fi inclusă cea mai probabilă cauză de producere a incendiului.  

Amintim că în dimineața de miercuri, 21 aprilie, în jurul orei 07:20, Serviciul de urgență 112 a fost alertat în legătură cu izbucnirea unui incendiu pe strada Calea Basarabiei 30 din Capitală, la un depozit cu vopsea. 

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Totodată, miercuri, la ora 08:57, pompierii au reușit să localizeze incendiul și să prevină răspândirea acestuia, dar au continuat să lupte cu arderea din interiorul depozitului. Abia peste aproape 24 de ore de luptă cu flăcările, joi, la ora 06:44, pompierii au reușit să lichideze incendiul. 

Precizăm că zeci de litri de acetonă s-au scurs din depozit, iar mai multe recipiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii au utilizat nisip cu scopul evitării revărsării acestora și stingerii focarelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0