Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care este situația epidemiologică și cum decurge campania de imunizare împotriva COVID-19?

Abonare
Care este situația epidemiologică în țară și cum decurge campania de imunizare împotriva COVID-19? Câte persoane au fost vaccinate până în prezent și când Moldova va acoperi necesarul celor imunizați astfel încât COVID-19 să nu mai reprezinte un pericol.

Peste 100 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, dintre care majoritatea – cu doza 1. Iar numărul celora care doresc să se imunizeze este în creștere, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii Și Protecției Sociale. Peste 60 la sută dintre cei vaccinați sunt angajați din domeniul sănătății. Datorită imunizării, rata îmbolnăvirii de COVID-19 printre lucrătorilor medicali a scăzut cu aproape 83%.

Detalii despre situația epidemiologică din țară și campania de imunizare împotriva COVID-19 discutăm, la ATITUDINI, cu Laura Țurcan, medic epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică și Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fluxul de știri
0