Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi procurate cele 100 de autobuze noi pentru Chișinău: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi
Autobuze noi  - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
În următoarele zile, se va cunoaște când Chișinăul va procura cele 100 de autobuze noi promise de municipalitate. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat că în următoarele zile va fi cunoscut numele companiei care a câștigat licitația pentru procurarea celor 100 de autobuze noi.

"Membrii Comisiei de licitație pentru procurarea celor 100 de autobuze vor anunța câștigătorii în următoarele zile. Se lucrează și la autobuzele cu parcurs, inclusiv autobuze pe gaz-metan", a declarat Ion Ceban. 

Municipalitatea a lansat la finele lunii iulie 2020 concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Atunci patru companii au depus dosarele. Este vorba despre: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Societate
O nouă linie de troleibuz va fi lansată în Chișinău: Care este itinerarul
Câștigătoare a fost anunțată firma ISUZU din Turcia. Agentul economic a oferit prețul de 132 de mii de euro pentru o unitate de transport, dar și un termen de garanție de 5 ani pentru autobuze. 

Cu toate acestea, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Chișinău prin care compania turcă ISUZU a fost aleasă drept câștigătoare. Asta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat hotărârea cu privire la selectarea câștigătorului, motivând că procedura s-a desfășurat cu abateri. 

Următoarea licitația organizată de Primăria Chișinău a fost finalizată în data de 2 aprilie, iar șase companii au participat. 

"Acum urmează procedurile legale. Sper să nu se întâmple ca data trecută și în curând să putem procura aceste autobuze", a mai spus Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0