Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Rusei în Moldova a evocat eroismul lichidatorilor de la Cernobîl

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Rusiei în Moldova
Ambasada Rusiei în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Angajații misiunii diplomatice rusești le-a mulțumit eroilor care, acum 35 de ani, au salvat viețile și sănătatea a mii de oameni.

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Luni, 26 aprilie, Ambasada Federației Ruse în Moldova a exprimat condoleanțe tuturor celor care au avut de suferit și care și-au pierdut apropiații în catastrofa de la centrala nucleară din Cernobîl.

„În urmă cu 35 de ani a avut loc o mare tragedie - explozia la centrala nucleară de la Cernobîl. Le mulțumim sincer lichidatorilor consecințelor acelei explozii cumplite. Salvarea de către ei a vieții și sănătății oamenilor constituie un adevărat eroism”, este menționat în mesajul misiunii diplomatice ruse.

Diplomații ruși sunt convinși că datoria fiecăruia dintre noi este „să tratăm mediul înconjurător cu grijă și responsabilitate - casa noastră comună în care  vor trăi urmașii noștri”.

Amintim că într-o zi de sâmbătă, 26 aprilie 1986, la ora 01:23:45, la reactorul nr. 4 de la Cernobîl au explodat cazanele sub presiune de abur din componența acestuia, ceea ce a declanșat un incendiu, o serie de alte explozii și scurgeri radioactive. Accidentul de la Cernobîl a aruncat în atmosfera terestră de 400 de ori mai mult material radioactiv decât cel de la Fukushima din Japonia și de câteva ori cantitatea de material radioactiv corespunzătoare bombelor de la Hiroshima și Nagasaki. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0