Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A decedat fostul președinte al ANI Anatolie Donciu

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Fostul președinte al Autorității Naționale de Integritate, conferențiarul universitar Anatolie Donciu a decedat.

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Fostul președinte al Autorității Naționale de Integritate Anatol Donciu a decedat. Anunțul a fost făcut de fostul procuror Ivan Diacov, pe pagina sa de Facebook. Diacov spune că Anatol Donciu i-a fost un bun prieten, dar și un intelectual de o rară calitate. 

Nu se cunoaște deocamdată care este motivul care a dus la decesul fostului președinte al ANI. Într-un comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie este precizat că Anatolie Donciu a stat la temelia formării Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Церковная свеча - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Societate
Mama lui Dorin Chirtoacă a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

„Un conducător cu deosebite calităţi, un coleg şi ofiţer demn de statutul său şi un om cu rare capacităţi intelectuale – aşa ne va rămâne în amintirea noastră cel care a fost şi va fi Anatolie Donciu. A fost mentorul a sute de ofiţeri şi a reuşit să formeze o generaţie de profesionişti, iar cei care au avut onoarea să muncească împreună cu domnul Donciu au pentru domnia sa doar cuvinte calde şi mare respect. Noi, ofiţerii CNA, veteranii acestei instituţii şi toţi cei care l-au cunoscut, în exerciţiul funcţiei, pe domnul Donciu suntem alături de familia şi rudele îndurerate şi ne rugăm împreună să găsească alinare şi să ţină veşnică amintirea lui”, este precizat în comunicatul CNA. 

Anatol Donciu a ocupat funcția de președinte al Comisiei Naționale de Integritate în perioada 2012-2017. După plecarea de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Antolie Donciu a revenit în funcția de Prorector pentru activitatea științifică la Universitatea de Studii Europene. Conferenţiar universitar, Anatolie Donciu are peste 50 de publicaţii ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice. Acesta avea 63 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0