Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recoltarea masei lemnoase, interzisă pentru trei ani - detalii

© Sputnik / Mihai CarausПрирода
Природа - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tăierile masive de masă lemnoasă sunt interzise pentru o perioadă de trei ani. Este o decizie adoptată de deputați.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Asupra recoltării maselor lemnoase va fi instituit un moratoriu pentru o perioadă de trei ani. Un proiect privind instituirea a fost aprobat de deputați, în cadrul ședinței Parlamentului din această săptămână. Moratoriul are drept scop stoparea tăierilor masive ilicite a pădurilor și conservării resurselor naturale epuizabile.

Copaci tăiați - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Societate
Cum vrea Moldsilva să sporească suprafețele pădurilor

Potrivit documentului aprobat de aleșii poporului, se vor permite doar lucrările de igienă și igienizare și în cazuri excepționale pentru prevenirea sau lichidarea consecințelor calamităților naturale, catastrofelor și avariilor tehnogene. La fel, excepții vor fi lucrările privind soluționarea problemelor ce vizează securitatea statului, construcția obiectelor de menire specială: drumuri publice naționale, linii de transport de energie electrică de înaltă tensiune, conducte de gaze sau petrol conform prevederilor art.78 alineatul (2) al Codului silvic.  

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, problema defrișării ilicite este una cronică, moștenită de mai mulți ani. În urma controalelor efectuate în cursul lunii mai a anului 2020, la primul control au fost depistate –  45% tăieri ilegale, iar la al doilea control – 22%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0