Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

ISS: SpaceX Crew Dragon al NASA andochează la stație

Abonare
Misiunea NASA SpaceX Crew-2 a ajuns sâmbătă la Stația Spațială Internațională și a andocat cu aceasta cu două minute înainte de ora estimată a sosirii, stabilită la 05:10 EDT (09:10 GMT).

Trapele vor fi deschise pentru membrii echipajului la ora 07:15 EDT (11:15 GMT) și vor fi întâmpinați de actualul echipaj ISS ​​la o ceremonie programată pentru 07:45 EDT (11:15 GMT).

Zborul Crew-2 îi transportă pe astronauții NASA Shane Kimbrough și Megan McArthur, care vor prelua rolurile de comandant și pilot al navei spațiale ale misiunii, împreună cu astronautul Akihiko Hoshide al Agenției Spațiale Japoneze și astronautul Agenției Spațiale Europene Thomas Pesquet, care vor fi specialiști în misiune pentru ISS.

Sonda spațială Dragon a ajuns la stația spațială după 24 de ore de zbor, parcurgând aproximativ 28163 km / h la o altitudine de aproximativ 386 kilometri.

Acesta este al doilea zbor de rotație al echipajului SpaceX Crew Dragon. Anul trecut a transportat astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley la și de la ISS pentru zborul de test Demo-2.

Fluxul de știri
0