Temperaturi scăzute și astăzi: Când se încălzește vremea

© Sputnik / Yana ZaharovaВесна в кишиневском парке "Валя Морилор"
Весна в кишиневском парке Валя Морилор - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Temperatura aerului continuă să scadă și astăzi. Meteorologii prognozează vreme răcoroasă pe întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Vremea se va menține răcoroasă în acest sfârșit de săptămână, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit meteorologilor, în perioada 24 – 26 aprilie, se prevede cer variabil, în fond fără precipitații, doar spre seară, pe 25 și noaptea de 26 aprilie, pe alocuri se prevăd ploi slabe de scurtă durată.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognoza meteo pentru 24 - 30 aprilie 2021
Temperaturi scăzute și astăzi: Când se încălzește vremea - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Prognoza meteo pentru 24 - 30 aprilie 2021

Vântul va sufla din sectorul de vest, slab până la moderat. Noaptea, în weekend, temperatura minimă a aerului va oscila între 1 și 6 grade Celsius. Meteorologii anunță că în nordul țării există pericol ca la suprafața solului să se ateste înghețuri cu intensitatea de minus 1.. 2 grade. Pe timp de zi, temperatura aerului va oscila între 10-16 grade Celsius. 

Производство хлебобулочных изделий - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Se va scumpi pâinea în 2021? Cum a răspuns secretarul de stat de la Agricultură

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, înghețurile la suprafața solului determină nu numai frânarea dezvoltării plantelor şi încheierea prematură a ciclului de vegetaţie, ci chiar moartea parţială sau totală a acestora. În pomicultură, daunele îngheţurilor de primăvară sunt deosebit de mari din cauza că pomii sunt în plină floare, iar după îngheț uneori aproape întreaga recoltă este distrusă. Au de suferit îndeosebi caişii, piersicii, vişinii, cireşii, merii şi nucii. Sunt afectate şi plantaţiile viticole, îndeosebi soiurile timpurii.

Culturile de câmp sunt afectate într-o proporţie mai mică de îngheţurile tardive de primăvară şi timpurii de toamnă, având o sensibilitate mai redusă faţă de îngheţ în aceste perioade. În majoritatea cazurilor, momentele critice din ciclul vegetativ (diferenţierea organelor de reproducere, înflorire, fructificare etc.) se produc în afara perioadelor de îngheţ. Numai în cazurile rare, când îngheţurile apar foarte târziu, culturile de câmp sunt afectate într-o proporţie însemnată

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0