Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS cere dosar penal pe numele lui Igor Dodon și Boris Lupașcu

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au depus o sesizare la Procuratura Generală. Aceștia cer dosare penale.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au depus o sesizare la procuratura Generală prin care cer dosare penale pe numele lui Igor Dodon și Boris Lupașcu. Desprea aceasta anunță pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS Sergiu Litvinenco. 

„Având în vedere evenimentele extrem de grave care s-au produs ieri, împreună cu colegii mei, am sesizat Procuratura Generală și am solicitat pornirea urmăririi penale în baza art. 339 alin. (1) Cod Penal ”Uzurparea puterii în stat” de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon, dar și pe faptul săvârșirii de către cetățeanul Lupașcu Boris a infracțiunii prevăzute de art. art. 351 alin. (1) Cod Penal ”Uzurparea de calități oficiale”, și anume a celei de judecător la Curtea Constituțională”, scrie dputatul pe pagina sa de Facebook.

De precizat, deputații PAS au atacat la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului de anulare a numirii Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Ultima oră: Hotărârile Parlamentului cu privire la Înalta Curte, suspendate>>>

De asemenea, a fost contestată numirea de vineri a lui Boris Lupașco în calitate de judecător la Înalta Curte. Ulterior, Hotărârea Parlamentului privind anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Înalte Curți a fost suspendată, informează Curtea Constituțională.

Totodată, a fost suspendată hotărârea de numire a unui nou judecător la CC. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0