Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor și de ce mergem anume cu flori la Biserică

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaПродажа вербы
Продажа вербы - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim este cea mai mare sărbătoare din Postul Mare. Parohul bisericii "Sfântul Arhanghel Mihail" din satul Cruglic a povestit pentru Sputnik Moldova care este semnificația acestei zile.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Potrivit preotului Nicolae Ciobanu, această sărbătoare amintește de învierea lui Lazăr, una dintre cele mai mari minuni făcute de Hristos. Când oamenii au auzit de venirea lui Isus în Ierusalim, au luat ramuri de finic și au ieșit bucuroși în întâmpinarea Lui. De aceea, în această zi acestea se sfințesc la biserică după care se păstrează la icoane.

"De Duminica Floriilor noi mergem la biserică la fel cu crengi în mână și strigăm împreună cu tot poporul "Osana, bine este cuvântat cel ce vine în numele Domnului". Cuvântul Osana este tradus ca cel ce ne mântuiește și cel care ne salvează", a declarat preotul Nicolae Ciobanu. 

Preotul a îndemnat oamenii la smerenie, pocăință și să meargă la biserică.

"Astăzi recomandăm enoriașilor ca să vină la biserică ca să-l lăudăm pe Isus Hristos și ca să-l primim ca să intre în Ierusalimul inimilor noastre. Să deschidem larg inimile și să primim ca Hristos să lucreze în sufletul și inima noastră", a spus preotul Nicolae Ciobanu.

Parohul bisericii "Sfântul Arhanghel Mihail" speră că cu odată cu Învierea Domnului și renașterea naturii să fie distrusă frica din oameni, dar și acest virus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0