Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vremea se răcește de astăzi: Ce temperaturi vom avea

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaСерфинг на Камчатке
Серфинг на Камчатке - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Meteorologii prognozează pentu astăzi o scădere a temperaturilor în medie cu 5 grade Celsius. Cerul va fi noros și sunt posibile ploi.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Vreme răcoroasă, cer noros și precipitații prognozează meteorologii Serviciului Hidrometeo de Stat pentru astăzi, 23 aprilie. Potrivit SHS, temperaturile vor scădea în medie cu 5 grade Celsius. Astfel, cel mai cald va fi în raioanele de sud unde se vor înregistra între 12 și 15 grade Celsius. La nord, termometrele vor indica între 10 și 13 grade Celsius, iar în raioanele din centrul țării mercurul din termometre nu va urca mai sus de 14 grade Celsius. Pe 23 aprilie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognoza meteo pentru 23 - 29 aprilie 2021
Vremea se răcește de astăzi: Ce temperaturi vom avea - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Prognoza meteo pentru 23 - 29 aprilie 2021

Cer predominant noros, ziua pe arii extinse ploi slab de scurtă durată.

Meteorologii susțin că factorii meteorologici în intervalul 22-23 aprilie vor contribui la dispersarea poluanților din aer, cauza principală fiind frontul atmosferic, variația maselor de aer (advecția aerului rece), ploile prognozate și vântul din Vest. De precizat, în urma probelor de laborator efectuate după incendiul de la depozitul din strada Cala Basarabiei au demonstrat un nivel sporit de poluare a aerului. 

S-a constatat nivelul mărit al conținutului de dioxid de azot, fenol și aldehidă formică, concentrația maximă depășind norma sanitară. Astfel, concentrația privind conținutul de dioxid de azot este de 1,2- 4,2 ori mai mare, concentrația de fenol - de 1,2 - 2,2 ori mai mare și concentrația de aldehidă formică - de 1,1- 2,2 ori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0