Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: ”Sputnik V” ajunge mâine în Republica Moldova

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
După lungi discuții și mai multă așteptare, vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului ajunge mâine în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, ajunge mâine în Republica Moldova. Evenimentul de recepționare a lotului de vaccin anti-coronavirus din Federația Rusă va avea loc în sala delegațiilor oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău, informează serviciul de presă al Parlamentului. La acesta va participa și Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Societate
Sputnik V: Când exact va ajunge vaccinul în Moldova

Precizăm că Federația Rusă a anunțat că este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană.

Totodată, Republica Moldova a examinat posibilitatea achiziționării unei cantități suplimentare de vaccin ”Sputnik V”, la lotul de 182 de mii de doze care va fi primit în calitate de donație. Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis pe 16 aprilie să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700 de mii de doze de preparat.

”Membrii Comitetului au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V”, este precizat în comunicat. 

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva COVID-19 ar putea primi autorizarea OMS la începutul verii. Acest lucru s-ar putea întâmpla la câteva săptămâni după încheierea activității misiunii OMS, programată pentru luna mai. Declarația a fost făcută de ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Verșinin, în urma întâlnirii la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0