Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când ar putea avea loc alegerile anticipate: Ce spune Dodon

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Igor Dodon a declarat că socialiștii nu vor ataca decizia Curții Constituționale care îi permite Maiei Sandu să dizolve Parlamentul, deși nu sunt de acord cu aceasta.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a confirmat vineri, 23 aprilie, în cadrul emisiunii sale săptămânale, că socialiștii nu vor ataca decizia Curții Constituționale care îi permite Maiei Sandu să dizolve Parlamentul, chiar dacă nu sunt de acord cu aceasta.

Первая партия российской вакцины от коронавируса Спутник V в Словакии - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Dodon a oferit detalii despre livrarea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova

Ex-președintele țării a subliniat că este o decizie a Înaltei Curți și ea este irevocabilă.

Noi vom respecta legea, a spus Dodon, și suntem pentru alegeri anticipate în anul 2021. Totodată, el a menționat că ar fi fost ideal să fie numit un guvern, dar deja acest lucru este imposibil.

”Anticipate? Da, însă nu până a aduce vaccinuri în țară. Aducem un milion de vaccinuri în țară, să fie lansat procesul eficient de vaccinare și după aceea mergem la anticipate”, a declarat Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a atenționat-o pe Maia Sandu că alegerile parlamentare anticipate pot avea loc doar în context de consultări și dialog cu Parlamentul. Pentru a se decide când pot avea loc alegerile.

”Pentru noi nu e o problemă când să fie alegerile, și în iulie pot fi. Dar va fi foarte mare rata de îmbolnăvire. Haideți să vaccinăm oamenii. Trebuie să ne așezăm și să discutăm. Nu fuge nimeni de anticipate și nu se teme nimeni de anticipate”, a subliniat Dodon.

În opina socialistului, intervalul cel mai potrivit pentru organizarea alegerilor anticipate ar fi din a doua jumătate a lunii august și până în octombrie.

Amintim, pe 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Ulterior, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM va înainta un proiect de hotărâre Parlamentului prin care va cere constatarea faptului uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și demisia acestora.

Maia Sandu a declarat la un briefing că va semna curând decretul prezidențial pentru dizolvarea Parlamentului și că alegerile parlamentare anticipate nu mai pot fi evitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0