Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rezultate alarmante: Cât de poluat e aerul după incendiul de ieri - probe de laborator

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIncendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău
Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Agenția de Mediu a prezentat cifre alarmante după incendiul care s-a produs ieri la un depozit cu vopsele de pe strada Calea Basarabiei.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Nivelul de poluare a aerului este sporit după incendiul produs ieri, 21 aprilie, la depozitul cu vopsele situat pe strada Calea Basarabiei 30. Precizarea a fost făcută de Agenția de Mediu - instituție responsabilă de monitorizarea sistematică, la nivel național, a calității aerului atmosferic.

În urma probelor de laborator, s-a constatat nivelul mărit al conținutului de dioxid de azot, fenol și aldehidă formică, concentrația maximă depășind norma sanitară. Astfel, concentrația privind conținutul de dioxid de azot este de 1,2- 4,2 ori mai mare, concentrația de fenol - de 1,2 - 2,2 ori mai mare și concentrația de aldehidă formică - de 1,1- 2,2 ori.

Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Fumul toxic de la incendiu a pătruns adânc în atmosferă: Cât de periculos este - ecologist

Specialiștii Agenției de Mediu precizează că prognoza calității aerului atmosferic în intervalul 22-23 aprilie indică faptul că factorii meteorologici vor contribui la dispersarea poluanților din aer, cauza principală fiind frontul atmosferic, variația maselor de aer (advecția aerului rece), ploile prognozate și vântul din Vest.

Reprezentanții Agenției îndeamnă oamenii la calm și solicită cetățenilor să se abțină de la arderea resturilor vegetale, proces în care are loc formarea noxelor și acumularea lor în atmosferă, în stratul de aer de la suprafața solului și în sol. 

Amintim că incendiul de la depozitul de pe strada Calea Basarabiei 30 din capitală a fost lichidat abia în dimineața zilei de 22 aprilie, după aproape 24 de ore de la declanșare. Pe parcursul nopții, la fața locului au lucrat echipele de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Următoarea etapă în acest caz va fi cercetarea cauzei incendiului. Laboratorul experimental antiincendiar va efectua cercetări statice și dinamice la locul incendiului pentru a înainta primele versiuni. Cauza de producere a incendiului va fi inclusă în cadrul încheierii întocmite de specialiști.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0