Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nagacevschi acuză: Conflict între Guvern și CSM

© Sputnik / OsmatescoFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, este îngrijorat de dialogul neconstructiv care există, la ora actuală, între Guvern și Consiliul Suprem al Magistraturii, iar această situație, conflictuală, poate dăuna unor procese din justiție.
Nagacevschi acuză: Conflict între Guvern și CSM-vezi detalii

Nagacevschi a comentat, pentru Sputnik Moldova, dicuția pe care a avut-o, recent, în spațiul public cu membrii Consiliul Superior al Magistraturii pe subiectul urgentării alegerii judecătorului Curții Constituționale.

Майя Санду встретилась с комиссаром СЕ по правам человека Дуней Миятович. - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Politică
Ce a discutat Maia Sandu cu comisarul pentru Drepturile Omului al CE
El spune că prin asemenea abordări pe care le are CSM, în raport cu un membru al Guvernului, poate să creeze situații conflictuale și să ducă la blocaje instituționale.

„Un loc de bună ziua între CSM și Guvern trebuie să existe, deoarece nu poți să promovezi ceva la nivel de sistem judecătoresc în cazul în care tu nu colaborezi cu Ministerul Justiției, asta este o aberație. Prin asemenea abordări, ale CSM, ei doar provoacă conflicte cu puterea executivă, iar asta poate să ducă la blocaje instituționale sau blocarea a unor procese de reformare a sistemului judecătoresc, ceea ce este inadmisibil”, a concluzionat Fadei Nagacevschi.

Consiliul Superior al Magistraturii amână, câteva luni, selectarea unui candidat la funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale, iar recent CSM a adoptat o hotărâre prin care concursul pentru selectarea unui judecător la CCM se va face în baza unor criterii adoptate în iulie 2019, cerințe care au fost promovate și pentru actualii judecători ai Curții Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0