Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: SUA și NATO continuă provocările în regiunea Mării Negre

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Statele Unite și alte țări membre ale NATO continuă activitățile provocatoare în regiunea Mării Negre, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „SUA și alte state membre ale NATO, care încearcă să își sporească prezența la frontierele Rusiei, continuă activități provocatoare în est și în apele Mării Negre”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Sputnik News.

Большой десантный корабль проекта 775 Александр Отраковский перед высадкой морского десанта на необорудованное побережье Чукотского моря в районе мыса Ванкарем в рамках маневров Восток-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră

Anterior, drona strategică a Statelor Unite Global Hawk a efectuat o misiune de recunoaștere în apropierea granițelor Crimeei înainte de exercițiile militare rusești din peninsulă.

Vehiculul aerian fără pilot al SUA a survolat Marea Neagră aproape de Crimeea, la înălțimea de aproximativ 16 kilometri (9,9 mile).

Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior, tot joi, că zona „Opuk” folosită pentru testare din Crimeea va găzdui etapa principală a exercițiilor militare ale Districtului Militar sudic și ale unităților aeriene ca parte a pregătirii pentru antrenamentul de luptă pentru perioada de iarnă.

Pe 14 aprilie, Departamentul de navigație și oceanografie al Ministerului Apărării din Rusia a emis un buletin care preciza că, din 24 aprilie până la 31 octombrie, nu va exista niciun permis de trecere prin marea teritorială a Rusiei pentru navele de război străine și alte nave de stat în trei zone din Marea Neagră. Buletinul a menționat că zonele planificate pentru închidere nu vor împiedica navigația prin strâmtoarea Kerch și că fac parte din apele teritoriale rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0