Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a fost lichidat incendiul de la depozitul cu vopsea - detalii

© Sputnik / Mihai CarausIncendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău
Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
După aproape 24 de ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să stingă incendiul de pe strada Calea Basarabiei, 30. Potrivit IGSU, focul a fost lichidat în această dimineață, la ora 06:44.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Pompierii au lichidat incendiul care a izbucnit miercuri dimineața la un depozit cu vopsea de pe strada Calea Basarabiei, 30. Lupta cu flăcările a durat aproape 24 de ore.

Incendiu de proporții pe strada Calea Basarabiei 30 din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Fumul toxic de la incendiu a pătruns adânc în atmosferă: Cât de periculos este - ecologist

Totodată, IGSU precizează că pe parcursul nopții salvatorii au efectuat lucrări de demolare și demontare a construcției metalice pentru a putea interveni în miezul focarelor din interior.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la fața locului a activat statul major pentru luarea deciziilor și gestionarea misiunii de intervenție. În continuare urmează să fie identificată cauza care a dus la izbucnirea focului. Laboratorul experimental antiincendiar ar urma să efectueze mai multe cercetări la fața locului și să vină cu primele versiuni în acest sens. 

Amintim că în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, Serviciul de urgență 112 a fost alertat în legătură cu izbucnirea unui incendiu pe strada Calea Basarabiei 30 din Capitală, la un depozit cu vopsea. 

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Totodată, miercuri, la ora 08:57, pompierii au reușit să localizeze incendiul și să prevină răspândirea acestuia, dar au continuat să lupte cu arderea din interiorul depozitului. 

Precizăm că zeci de litri de acetonă s-au scurs din depozit, iar mai multe recipiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii au utilizat nisip cu scopul evitării revărsării acestora și stingerii focarelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0