Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

China va oferi țării noastre 150 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
150 de mii de doze de vaccin ar urma să ajungă în Moldova sub formă de ajutor umanitar din partea Chinei. Președintele Parlamentului a primit o scrisoare prin care statul chinez a confirmat decizia de acordare a lotului de vaccin anti-COVID. 

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Șeful Legislativului a primit o scrisoare din partea președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, în care este menționat că statul chinez va acorda Republicii Moldova un lot de 150 de mii de vaccinuri în calitate de ajutor umanitar.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Societate
Sputnik V: Când exact va ajunge vaccinul în Moldova

Reprezentantul Chinei Li Zhanshu a menționat în scrisoarea sa că pandemia COVID-19 continuă să se răspândească la nivel global, iar situația epidemiologică din Moldova rămâne alarmantă.

„Partea chineză este dispusă să acorde Moldovei susținere și ajutor, în limitele capacităților sale, și a decis să ofere Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de asistență umanitară”, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului. 

Totodată, din numele Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină și al său personal, Li Zhanshu a transmis cele mai sincere compasiuni poporului Republicii Moldova și le-a dorit tuturor pacienților o însănătoșire grabnică.  

Potrivit Parlamentului, decizia Chinei de a oferi Republicii Moldova lotul de vaccinuri împotriva COVID-19 vine ca urmare a solicitării adresate de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în data de 4 martie.

Vaccinul chinezesc: Ce spun specialiștii despre eficiența acestuia>>>

Precizăm că și Federația Rusă a anunțat anterior că este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană. Totodată, vineri, 16 aprilie, Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700.000 de doze de Sputnik V.

Amintim că lotul de 132 de mii de doze de vaccin Vaxzevria (anterior cunoscut ca AstraZeneca) din partea României a ajuns sâmbătă în Republica Moldova. Tot sâmbătă, 17 aprilie, țara noastră a a primit 48 de mii de doze de vaccin Vaxzevria prin intermediul platformei COVAX.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0