Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Comisiei de la Veneția, invitat în Moldova să ajute la depășirea crizei

© Sputnik / Александр Уткин / Accesați arhiva multimediaПредседатель Венецианской комиссии Совета Европы Джанни Букиккио
Председатель Венецианской комиссии Совета Европы Джанни Букиккио - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Gianni Buquicchio a primit o invitație oficială din partea spicherului Parlamentarului Zinaida Greceanîi de a vizita Moldova.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Vicespicherul Parlamentului Vlad Batrîncea s-a întâlnit cu Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio, în marja sesiunii APCE.

Cei doi au discutat ultimele evenimente politice din Republica Moldova, criza instituțională și cea constituțională, informează serviciul de presă al Legislativului.

Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
Dodon nu exclude că Parlamentul ar putea să nu recunoască decizia Curții Constituționale

Batrîncea l-a informat pe șeful Comisiei de la Veneția despre ultimul aviz al Curții Constituționale privind posibilitatea dizolvării Parlamentului. În opinia reprezentantului fracțiunii socialiștilor, acesta a fost adoptat în urma presiunilor politice exercitate asupra judecătorilor Curții. El a opinat că avizul CC privind posibilitatea dizolvării Parlamentului contravine jurisprudenței Curții, precum și recomandărilor Comisiei de la Veneția din anul 2019.

La rândul său, președintele Comisiei de la Veneția a remarcat că structurile Consiliului Europei vor contribui la soluționarea crizei politice din Moldova prin dialog și aflarea consensului. El a subliniat de asemenea că o eventuală soluție ar fi reforma constituțională asumată de întreaga clasă politică.

La finalul întrevederii, Vlad Batrîncea i-a adresat lui Gianni Buquicchio invitația din partea Președintelui Parlamentarului Zinaida Greceanîi de a vizita țara noastră și de a participa în medierea crizei din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0