Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a îndemnat pe toți cetățenii ruși să se vaccineze împotriva coronavirusului: altă cale nu există, a spus el.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Putin a făcut acest apel în cadrul tradiționalul mesaj anual, care are loc chiar acum, adresat Adunării Federale a Federației Ruse.

 

Ежегодное послание президента России Владимира Путина Федеральному собранию - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Video
Mesajul lui Vladimir Putin transmis Adunării Federale a Federației Ruse
Putin a menționat că Federația Rusă dispune de trei vaccinuri sigure împotriva coronavirusului. El spus că cercetătorii ruși au atins un adevărat succes în elaborarea celor trei vaccinuri.

"Un progres real au obținut cercetătorii noștri. Acum Rusia dispune de trei vaccinuri de nădejde împotriva coronavirusului. Acestea și alte realizări din ultimii ani este expresia directă a creșterii potențialului științific și tehnic al țării noastre. Vreau să-i mulțumesc fiecărui care a contribuit la lupta împotriva infecției", a declarat Putin.  

În același timp, președintele a menționat că "deocamdată coronavirusul nu a fost învins".

"El continuă a fi o un pericol direct. Noi vedem cât de dramatică devine situația în multe țări în care numărul celor infectați este în creștere. Noi trebuie să ținem sub control toate hotarele, să împiedicăm propagarea virusului și la hotare, și în interiorul țării noastre", a menționat Putin.

"Mă adresez tuturor cetățenilor Rusiei. Nu trebuie să ne pierdem vigilența. Vă rog să aveți grijă de dumneavoastră și de cei apropiați, să respectați cu strictețe recomandările medicilor", a declarat Putin.

Potrivit lui, cel mai important acum e vaccinul.

"Rog Guvernul, Ministerul Sănătății, șefii regiunilor să se ocupe de aceste chestiuni. Posibilitatea de vaccinare trebuie oferită la tot pasul. Asta ne va permite ca în toamnă să avem imunitate colectivă. Mă adresez tuturor locuitorilor țării - să se vaccineze. Doar așa putem învinge pandemia", a mai declarat președintele Federației Ruse. 

Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Rusia
Putin: Rusia se angajează să protejeze valorile tradiționale
Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe. Potrivit datelor la zi, în urma vaccinări a 3,8 milioane de ruși, eficacitatea vaccinului "Sputnik V" a fost stabilită la 97,6%, vaccinul protejând pe deplin împotriva cazurilor severe de COVID-19.

„EpiVacCorona” este al doilea vaccin înregistrat în Federația Rusă pentru prevenirea COVID-19, creat de Centrul Novosibirsk „Vector” Rospotrebnadzor. Medicamentul nu conține un virus viu și creează imunitate prin utilizarea peptidelor sintetizate artificial. De asemenea, are un grad ridicat de siguranță și eficiență.

Al treilea vaccin a fost creat la Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. El a fost înregistrat în Rusia pe 20 februarie 2021. Este planificată producerea a cel puțin zece milioane de doze până la sfârșitul anului. „KoviVac” a fost creat pe baza virusul „ucis” SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0