Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să ne îmbrăcăm astăzi: Prognoza meteo pentru 21 aprilie

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарк Валя Морилор
Парк Валя Морилор - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Temperaturile cresc și astăzi chiar dacă pe întreg teritoriul țării cerul va fi acoperit de nori pe parcursul întregii zile.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Temperaturi de aproape 20 de grade și cer acoperit de nori. Asta prognozează meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de stat pentru astăzi, 21 aprilie. Cel mai cald va fi în sudul țării în raioanele Cahul, Ceadîr-Lunga și Comrat unde mercurul în termometre va urca până la 19 grade Celsius. În nordul țării, în raioanele Briceni, Soroca și Edineț va fi cu 4 grade mai frig. În raioanele de centru, termometrele vor indica între 17 și 18 grade Celsius.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 21 - 27 aprilie 2021
Cum să ne îmbrăcăm astăzi: Prognoza meteo pentru 21 aprilie - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Prognoza meteo pentru 21 - 27 aprilie 2021

Astăzi vremea va fi posomorâtă, dar nu sunt prognozate precipitații. Potrivit meteorologilor luna aprilie  este caracterizată ca luna Apelor Mari de Primăvară şi eliberării complete de gheaţă a râurilor. La mijlocul lunii aprilie are loc Deversarea Ecologică, care se manifestă pînă la mijlocul lunii mai. Această viitură este necesară pentru menţinerea florei și faunei în cursul inferior a râului Nistru. În anii cu termeni timpurii ale sfârşitului perioadei Apelor Mari de Primăvară numărul viiturilor pluviale în râurile Nistru şi Prut creşte cu 30 – 40 % faţă de luna martie. Meteorologii prognozează ploi începând cu ziua de vineri, când temperatura aerului scade în medie cu 4 grade. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0