Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ședință la Parlament cu participarea membrilor Guvernului

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiȘedința președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu
Ședința președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Decizia Parlamentului de a instaura starea de urgență, dar și vaccinarea a dus la o ușoară diminuare a numărului de cazuri noi de COVID-19. Este concluzia la care au ajuns autoritățile în cadrul ședinței președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi, a convocat luni seara o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu.

Ambulanța - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Când am putea să ne așteptăm la o creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19

În cadrul ședinței a fost examinată situația pandemică, efectele acțiunilor întreprinse în contextul regimului stării de urgență, procesul de vaccinare a populației și de aprovizionare a sistemului public de sănătate cu noi loturi de doze de vaccin.

Guvernul a prezentat statisticile privind evoluția noului virus, iar cifrele arată o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare.

„Acest fapt demonstrează eficiența măsurilor prevăzute de Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență și impactul pozitiv al vaccinării. A fost accentuată importanța intensificării procesului de imunizare”, este menționat în comunicatul de presă a Parlamentului.

Totodată, președintele Legislativului a menționat că este necesar ca toate cadrele didactice să fie imunizate, astfel ca procesul educațional să fie reluat în toate instituțiile de învățământ. Zinaida Greceanîi a menționat în cadrul ședinței că securitatea vieții și sănătății reprezintă principala prioritate, iar pentru a preveni un alt val de îmbolnăviri este necesar să se respecte în continuare toate măsurile și se impun eforturi și vigilență maximă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0