Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 50 de mii de doze de AstraZeneca au ajuns astăzi în centrele medicale din Moldova

© REUTERS / YVES HERMANAstraZeneca
AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Vaccinurile au fost distribuite din lotul recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Preparatul împotriva COVID-19 AstraZeneca, în număr de 51.500 de doze, au fost repartizat marți instituțiilor medico-sanitare publice din țară,  pentru a  asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național.

”Dozele sunt din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX dar și din ajutorul umanitar oferit de România”, a explicat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Guvernul a extins restricțiile în vigoare pe toată durata regimului stării de urgență
În felul acesta, va continua vaccinarea personalului medical, precum și a beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar și de lungă durată, a persoanelor cu vârsta de peste 60 ani și a celor care au comorbidități, a lucrătorilor din domeniul educației, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, inclusiv ai ambasadelor, ai instituțiilor publice centrale și locale, personalului din cadrul serviciilor sociale, a precizat instituția de profil.

Vaccinarea se va efectua în fiecare zi, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, conform programării aprobate la nivel de instituție, inclusiv prin intermediul echipelor mobile, în funcție de numărul persoanelor care trebuie vaccinate.

Până în prezent,  la nivel național au fost administrate 96 372 doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 10.241 persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0