Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi: Aproape 13 mii de copii sunt bolnavi de COVID-19

© Photo : Miroslav RotariSalon pentru copii
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Tot mai mulți copii sunt afectați de COVID-19, în special de tulpina britanică a noului coronavirus. În 2020, numărul copiilor infectați era unul foarte mic.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Aproape 13 mii de copii din țara noastră, cu vârste de până la un an și 17 ani, sunt infectați cun noul tip de coronavirus. Informația a fost prezentată de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență. 

Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Ciocoi: Aproape 13 mii de copii sunt bolnavi de COVID-19

„Copiii sunt afectați și ei de această tulpină britanică a coronavirusului”, a precizat Ciocoi. 

Acesta spune că și peste o mie de femei gravide sunt infectate cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate un număr de 453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, din peste 5 mii de teste efectuate. Astfel, asistăm în continuare la diminuarea cazurilor noi. Chiar și așa, rămâne mare numărul persoanelor infectate care se află în stare gravă și extrem de gravă. În context, prim-ministrul interimar a solicitat experților din sănătate să explice acest fapt.

„Colegii de la Ministerul Sănătății ne-au informat că forma medie a infectării cu tulpina britanică evoluează spre o formă gravă. La fel, pacienții se adresează cu întârziere la medici, situația agravându-se încontinuu indiferent de tratamentul aplicat”, a declarat Aureliu Ciocoi. 

În context, premierul interimar a îndemnat cetățenii să se adreseze medicului la primele simptome ale coronavirusului și chiar șa unele simptome ale unei răceli. Ciocoi mai spune că trei raioane din Republica Moldova, Taraclia, Hâncești și Florești, au ieșit de sub cod roșu de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0