Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban vrea ca unele clădiri cunoscute să fie trecute în proprietatea municipalității

© Sputnik / Anatolii KiriakCircul din Chișinău
Circul din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Circul, Manejul, Liceul Real, Palatul Feroviarilor, pădurea de la porțile orașului și Stadionul Republican sunt bunuri imobile pe care Ion Ceban ar vrea să le treacă în proprietatea municipalității și să le reabiliteze.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Primarul Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că va trimite o solicitare către autoritățile centrale, ca mai multe clădiri și locuri din Capitală să fie trecute în proprietatea autorităților locale, iar Primăria să se apuce de reabilitarea acestora. Este vorba despre clădirile Circului, Manejul cu zona Atletism, clădirea distrusă de lângă Artico - Liceul Real, Palatul Feroviarilor, pădurea de la Porțile Orașului și Stadionul Republican. 

„Toate aceste clădiri nu aparțin municipalității. Îmi asum responsabilitatea ca fiecare edificiu să fie reparat, dar nu cedat sau dat în proprietatea cuiva. Noi suntem gata să le preluăm și să le reparăm”, a scris Ceban.

Totodată, primarul a menționat că nicio grădiniță, școală sau stadion nu trebuie să ajungă pe mâna afaceriștilor, iar toate aceste edificii trebuie dezvoltate pentru locuitorii capitalei.

„Nu se descurcă ei la nivel național – să cedeze municipiului, dar fără datorii și vom face cel mai transparent concurs public de organizare a locației în acea zonă. Vrem să locuim într-un Chişinău modern, amenajat şi curat”, a mai adăugat primarul.

© Sputnik / Mihai CarausFostul Stadion Republican
Ceban vrea ca unele clădiri cunoscute să fie trecute în proprietatea municipalității - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Fostul Stadion Republican

Primarul Chișinăului a promis să organizeze concursuri publice pentru proiectele de reabilitare, cu maximă transparență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0