Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 bate în retragere: Câte cazuri au fost confirmate astăzi

© Inquam Photos / Virgil SimonescuPacienți internați cu diagnostic COVID-19
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus este în creștere față de ziua de ieri, dar în descreștere față de săptămâna trecută.

 CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Alte 453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 246 691 de persoane infectate. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că din numărul total de cazuri doar unul este de import, mai exact din Germania. Rezultatul cazurilor înregistrate astăzi vine după efectuarea a 5 077 de teste. Potrivit MSMPS a scăzut și numărul de infectați din rândul lucrătorilor medicali. Astăzi au fost înregistrate 8 cazuri.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

Este vorba de patru asistenți medicali și alte patru persoane care reprezintă personalul auxiliar. Rămâne mare numărul pacienților care se află în stare gravă. Din cele 262 de cazuri, în stare extrem de gravă sunt internați 50 de pacienți. Aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată. La fel se menține mare și numărul persoanelor decedate din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Astfel, 25 de bărbați și femei cu vârste între 58 și 85 de ani din diverse regiuni ale țării. Totodată, alte 953 de persoane au fost vindecate. În total, 233 281  persoane au fost tratate de COVID-19. Potrivit MSMPS în a șaptea săptămână de la lansarea campaniei de vaccinare în Republica Moldova, au fost administrate 96 372 de doze de vaccin. Astfel, acoperirea vaccinală este 2,5%  în rândul populației generale. Totodată,  se atestă o scădere cu 82,5 % a morbidității prin infecția COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali. Astfel, dacă până la demararea campaniei de vaccinare, proporția lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19, din numărul total de cazuri înregistrate, era de aproximativ 12%, în săptămâna a 15, aceasta a scăzut la doar 3%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0