Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE rus: Cine se află în spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
În spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia se află Statele Unite, consideră purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. În spatele expulzării diplomaților ruși de la Praga se află SUA, iar Cehia și alte state europene încearcă să-și ascundă ”ub preș” propriile probleme interne, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Rusia
Maria Zaharova: ”NATO nu înseamnă solidaritate, ci VASALITATEA secolului 21”

”În ceea ce privește Cehia, trebuie să înțelegem că acel număr de probleme care s-au acumulat în statele UE și în întreg Occidentul este acum mai mult decât suficient, e nevoie de anumite măsuri pentru a ascunde sub preș aceste probleme. Rusia este acel instrument verificat, o teză intrată în circuit, la care se apelează în astfel de cazuri”, a declarat ea la postul de televiziune Rossiia 1.

„Evident, în spate se află SUA. Fără dubii, este o țara care dirijează totul în NATO, o țara care dă tonul acestui mainstream occidental, cu regret, în primul rând statelor UE și întregii Uniuni”, consideră Zaharova.

Premierul Andrej Babiš a anunțat sâmbăta trecut că autoritățile suspectează serviciile speciale ale Rusiei de implicare în explozia la un depozit de muniții din Vrbětice în anul 2014. La rândul său, prim vicepremierul, ministrul de Externe Jan Hamáček, a anunțat că urmează să fie expulzați 18 diplomați ruși, care trebuie să părăsească teritoriul țării în decurs de 48 de ore. Duminică, Rusia a anunțat măsuri de răspuns. Ambasadorul ceh de la Moscova, Vítězslav Pivoňka,  a fost invitat la MAE al Rusiei unde i s-a comunicat că 20 de angajați ai ambasadei sunt declarați persona non-grata, urmând să părăsească teritoriul Rusiei în decurs de 24 de ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0