Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu spune că va promova produsele moldovenești atât în UE, cât și în Rusia

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaPreședintele Maia Sandu
Președintele Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Șeful statului, Maia Sandu, declară că va promova produsele moldovenești pe piețele externe, atât cele din UE, cât și pe cea din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Președintele Maia Sandu a avut o discuție online cu reprezentanți ai asociațiilor din sectorul agroalimentar. Ea le-a dat asigurări că va promova produsele moldovenești și va negocia cote mai mari de export pe piața din UE. De asemenea, ea spune că va obține extinderea aplicării taxei zero pentru anumite produse care ajung pe piața din Rusia.

”Angajamentul meu rămâne același - voi promova produsele moldovenești și voi negocia cote mai mari de export pe piața Uniunii Europene pentru mai multe tipuri de produse, în special agroalimentare. Totodată, am menționat că am expediat cu câteva săptămâni în urmă o solicitare către Federația Rusă pentru a extinde aplicarea taxei zero pentru anumite produse agricole care merg spre piața rusească”, a subliniat Sandu.

Șeful statului a remarcat că cele mai mari probleme cu care se confruntă agricultura în prezent sunt cauzate de efectele pandemiei și ale secetei din 2020. 

Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Republica Moldova
Moldova riscă să rămână fără lapte de producție autohtonă - vacile sunt duse la abator

”Până vom avea un nou parlament responsabil, Guvernul trebuie să asigure un dialog eficient cu agricultorii și fermierii pentru a găsi soluții imediate de depășire a problemelor”, spune Sandu.

Agricultorii din sectorul zootehnic și panificație au menționat, de asemenea, importanța asigurării cu materie primă a acestor sectoare, una dintre soluțiile propuse fiind eliberarea grâului din rezerva de stat cu titlu de împrumut pentru a ajuta sectoarele respective să depășească criza. Un alt subiect abordat a fost solicitarea majorării fondului de subvenționare în agricultură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0