Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Specialiștii au găsit cauza reinfectării cu COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Abonare
Anterior, experții au menționat că riscul de reinfectare este sporit în cazul persoanelor cu deficiențe ale sistemului imunitar.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Motivul reinfectării cu noul coronavirus a fost stabilit de către medicii de la Școala de Medicină ”Carl Icahn” din SUA. Aproximativ 2,5 mii de infanteriști marini au luat parte la studiu, relatează Izvestia.

Aplicație stop covid în smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Ghid pentru cei cu simptome de infectare cu COVID-19: Detalii

Rezultatele studiului au fost publicate joi în revista științifică The Lancet Respiratory Medicine. Starea de sănătate a participanților la experiment a fost monitorizată din mai până în noiembrie 2020. Înainte de începerea studiului, fiecare soldat a făcut test pentru anticorpi la coronavirus. La acel moment, 189 dintre ei fuseseră bolnavi, iar restul de 2.247 încă nu. Pentru restul perioadei în care a fost efectuat studiul, toți participanții au fost supuși unor studii similare la fiecare două săptămâni și, în cazul infectării cu coronavirus, ei descriau simptomele.

S-a dovedit că în perioada studiului aproape jumătate dintre cei care nu fuseseră încă bolnavi de COVID-19 (48%) s-au infectat. În același timp, 10% dintre cei care au suportat boala s-au reinfectat. Evoluția bolii a fost în cea mai mare parte asimptomatică și nu a necesitat spitalizare.

Cei care s-au infectat pentru a doua oară au avut o sarcină virală mai mică decât cei care s-au îmbolnăvit prima dată, dar în același timp primii puteau rămâne purtători ai infecției.

Medicii presupun că motivul reinfectării poate fi imunitatea slabă a persoanei. Ei au ajuns la această concluzie după ce au studiat răspunsul imun al militarilor. Anticorpi care blochează pătrunderea virusului în organism au fost depistați la 6 din 19 persoane care s-au reinfectat, sau la 38%. În același timp, din 54 de persoane care s-au îmbolnăvit pentru prima dată cu COVID-19, anticorpi similari au fost găsiți la 45 de persoane - adică 83%.

Academicianul Academiei de Științe a Rusiei, șeful catedrei terapie spitalicească a Universității de Medicină ”N. I. Pirogov” din Rusia, Alexandr Ciucealin a admis anterior că COVID-19 poate decurge în formă cronică. El a afirmat că unii pacienți se îmbolnăvesc de coronavirusul de mai multe ori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0