Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul spune cum va răspunde la sancțiunile SUA

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Ambasadorul american a fost avertizat anterior că dacă Washingtonul va impune noi sancțiuni, Moscova va reacționa ferm.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a amintit despre principiul reciprocității, comentând posibilul răspuns al Moscovei la noile sancțiuni ale Washingtonului, informează RIA Novosti.

"Dar <...> totul va depinde de decizia pe care o va lua șeful statului", a adăugat el.

Государственные флаги России и США - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Consiliul Federației promite un răspuns simetric la expulzarea diplomaților din SUA
În ajun, SUA au impus noi restricții împotriva Rusiei, acestea se referă la 32 de persoane și organizații, precum și la achiziția directă a obligațiunilor de stat rusești. În afară de aceasta, zece diplomați ruși vor fi expulzați din țară. Ministerul de Externe a apreciat într-un comentariu că cursul sancțiunilor adoptat de SUA nu răspund intereselor popoarelor celor două state și că un răspuns va urma în cel mai scurt timp.

Marți, Vladimir Putin și Joe Biden au avut o conversație telefonică. Liderul american a propus o întâlnire tete-a-tete și și-a exprimat intenția de a îmbunătăți relațiile bilaterale. A doua zi, ambasadorul Sullivan a fost invitat de consilierul președintelui rus, Iuri Ușakov – acestuia i s-a comunicat că dacă Washingtonul va impune noi sancțiuni, Moscova va avea o reacție fermă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0