Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul UE „apreciază foarte mult acțiunile BNM”

© Photo : Banca Națională a MoldoveiGuvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. BNM anunță într-un comunicat de presă că agenda discuțiilor celor doi s-a axat pe evoluțiile macrofinanciare, activitatea sectorului bancar din Republica Moldova și măsurile de politică monetară pentru atenuarea consecințelor crizei pandemice și de susținere a economiei în această perioadă.

Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Politică
Maia Sandu, în vizită la Consiliul Europei - Iată care este scopul
Guvernatorul BNM a menționat că banca centrală vine cu măsurile necesare pentru a menține un nivel suficient de lichiditate în bănci, în sprijinul procesului de creditare a agenților economici pentru revitalizarea economiei naționale în contextul incertitudinilor cauzate de criză. Totodată, șeful băncii centrale a constatat că sectorul bancar trece cu succes testul de reziliență și este capabil să susțină economia în condiții de criză, însă pentru a avea o relansare robustă a economiei, țara are nevoie de finanțare externă. BNM poate să asigure stabilitatea financiară doar în condițiile în care instituția rămâne independentă, iar condițiile statului de drept sunt cruciale pentru exercitarea eficientă a mandatului BNM.

În acest context, ambasadorul UE, Peter Michalko, a reiterat necesitatea păstrării rezultatelor reformelor realizate în sectorul bancar și a înțelegerii atribuțiilor băncii centrale, în condiții legale de independență a instituției, ca unul dintre factorii hotărâtori și specifici, în contribuția comună, alături de alte autorități, la ieșirea din impasul economic. Oficialul UE a remarcat, de asemenea, că „apreciază foarte mult acțiunile pe care le-a întreprins echipa Băncii Naționale a Moldovei pentru asigurarea stabilității financiare a țării, în special, în ultima perioadă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0