Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat posibilele sancțiuni ale SUA împotriva datoriei de stat a Rusiei

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Kremlinul condamnă și consideră ilegale orice ambiții legate de introducerea sancțiunilor, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitrii Peskov.

Международная платежная система SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
"Pedepsirea Moscovei": Ce se va întâmpla după deconectarea Rusiei de la SWIFT
CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Așa a reacționat el la publicațiile presei americane privind introducerea de noi restricții antirusești din partea Statelor Unite, inclusiv împotriva datoriei suverane.

"Este clar că fum fără foc nu există. Și, cel mai probabil, este vorba despre unele "scurgeri" în presă <...>. Deocamdată, desigur, nu vom comenta publicațiile ziarelor, vom aștepta, totuși, dacă vor fi făcute publice oarecare decizii concrete", a spus Peskov jurnaliștilor.

De asemenea, el a menționat că Moscova nu ar dori ca relația cu Washington să fie construită pe formula lui Lenin "un pas înainte, doi pași înapoi".

"În orice caz, în această chestiune acționează principiul reciprocității, <...> pentru a ne asigura, în cel mai bun mod posibil, propriile interese", a concluzionat reprezentantul Kremlinului.

Miercuri, Bloomberg a anunțat că Washingtonul intenționează să introducă în lista neagră 12 ruși și 20 de organizații ruse, precum și să expulzeze zece diplomați ruși. Drept motiv au fost numite atacurile cibernetice atribuite Moscovei și interferența în alegeri. Rusia a respins în mod repetat aceste acuzații.

Potrivit agenției, noile sancțiuni vor include restricții legate de datoria suverană. În special, Statele Unite planifică să interzică instituțiilor financiare americane achiziționarea de valori mobiliare de la Banca Centrală și de la Ministerul Finanțelor al Rusiei, precum și de la Fondul Național de Bunăstare.

Wall Street Journal a precizat că acest lucru va afecta doar achizițiile directe, nu și piața secundară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0