Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă la Glodeni: Toți locatarii unui bloc au fost evacuați - ce s-a întâmplat

© Sputnik / Mihai CarausAcces interzis Politia
Acces interzis  Politia - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Câțiva angajați ai serviciilor comunale efectuau lucrări de reparație într-un subsol a unui bloc din Glodeni, când la un moment dat s-au pomenit în fața unei mine. Aceștia au alertat serviciile de urgență ca să intervină.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Miercuri, 14 aprilie, oamenii legii au fost anunțați despre faptul că într-un subsol al unui bloc de locuit din Glodeni a fost descoperit un obiect ce seamănă cu o mină. Polițiștii, împreună cu specialiștii serviciului Bomteh, au evacuat toți locatarii blocului.

Ulterior obiectul asemănător cu o mină antitanc TM- 62, care ar conține până la 12 kg de trotil, a fost transportată în afara orașului Glodeni, unde a fost nimicită în urma unei explozii controlate.

© Photo : Poliția Republicii MoldovaВ подвале жилого дома в городе Глодень обнаружена противотанковая мина
Alertă la Glodeni: Toți locatarii unui bloc au fost evacuați - ce s-a întâmplat - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
В подвале жилого дома в городе Глодень обнаружена противотанковая мина

În context, oamenii legii recomandă ca în cazul în care cineva a descoperit vreo muniție neexplodată, să nu o atingă, să nu o lovească și să nu o miște din loc. Mai mult, astfel de obiecte nu trebuie să fie aruncate în foc, nu trebuie să fie demontate, ridicate sau duse în încăperi, locuințe și în niciun caz nu trebuie lăsați copiii să se joace cu ele. 

Cea mai bună soluție, potrivit poliției, este să apelați la serviciile de urgență în cazul în care vreun obiect depistat vi se pare ciudat. Astfel, pot fi evitate tragediile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0