Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prelați din mai multe țări au discutat despre situația epidemică din lume

© Photo : Mitropolia Chişinăului şi a Întregii MoldoveÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse
ÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a participat la ședința primului sinod din 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse. Evenimentul s-a desfășurat la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. La reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir. 

© Photo : Mitropolia Chişinăului şi a Întregii MoldoveÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse
Prelați din mai multe țări au discutat despre situația epidemică din lume - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
ÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, a vorbit despre viața și activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse în perioada pandemiei de coronavirus. El a remarcat că în prezent situația epidemiologică diferă de la o țară la țară. 

Paștele - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Vom putea sau nu merge la biserică în noaptea de Paște: Ce spun preoții
Departamentul Sinodal pentru Caritatea Bisericii și Serviciul Social a raportat cum s-a desfășurat acțiunea de colectare a fondurilor pentru actele de caritate.

În total au fost colectate 26,3 milioane de ruble, iar din acești bani au fost procurate peste 23 de mii de pachete cu alimente și au fost predate în 72 de eparhii din Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Timorul de Est și Filipine. Strângerea de fonduri și achiziționarea de truse continuă. În prezent, ajutorul alimentar este oferit în 28 de eparhii.

Secretarul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a precizat pentru Sputnik Moldova că anterior și enoriașilor din țara noastră le-au fost oferite astfel de ajutoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0