Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important! Cum ne dăm seama dacă micuțul nostru prezintă simptome ale autismului

Abonare
Care sunt simptomele autismului și la ce vârstă apar. Aflăm de la Aliona Dumitraș, director executiv ”Sos Autism”, Olga Guzun, mama unui copil cu autism și Victoria Garștea, psihoterapeut ”Sos Autism”.

Diagnosticul autismului este stabilit în țara noastră din 2012. Până atunci, copiii care sufereau de această tulburare erau diagnosticați cu surzenie sau patologii psihice.  

Ca urmare, mulți nu au mai avut posibilitatea să se reabiliteze și să aibă o viață normală. Între timp, situația s-a schimbat spre bine, deși nu au fost create încă toate condițiile necesare pentru depistarea precoce a autismului și tratament. Oficial, în țară există peste 400 de copii autiști, însă numărul lor este mult mai mare. Despre drama copiilor autiști din țara noastră discutăm, la “ATITUDINI”, cu Aliona Dumitraș, director executiv ”Sos Autism”, Olga Guzun, mama unui copil cu autism, Victoria Garștea, psihoterapeut ”Sos Autism” și Tatiana Zatîc, secretar de stat, Ministerul Sănătății.  

Fluxul de știri
0