Fost consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Ucraina într-un conflict cu Rusia

Pentagon USA - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Promisiunile pe care le-a făcut președintele SUA Biden privind susținerea Ucrainei în cazul unui conflict cu Rusia sunt deșarte, consideră un fost consilier al șefului Pentagonului în administrația Trump.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Promisiunile SUA de a susține Kievul în situația cu Donbasul sunt deșarte, susține fostul consilier al ministrului Apărării din administrația Trump, Douglas Macgregor, într-un articol semnat pentru The American Conservative, citat de RIA Novosti.

În opinia acestuia, refuzul Statelor Unite de a recunoaște importanța părții de Est a Ucrainei pentru securitatea Rusiei, precum și declarațiile dure ale Kievului privind intenția de a utiliza forța armată în această regiune vor duce în mod inevitabil la declanșarea unui conflict între Moscova și Washington.

Украина ограничила количество КПП на границе с Донбассом - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Rusia neagă informațiile despre un „conflictul iminent” cu Ucraina

Potrivit specialistului, în administrația SUA “nu există o persoană matură, care s-ar pronunța împotriva pornirilor războinice ale ”șoimilor” care nu conștientizează posibilele urmări ale unui astfel de conflict”.

“Promisiunile președintelui Biden de a-l susține pe președintele Ucrainei presupun că și acesta bea din izvorul otrăvit al proastei gestionări americane a statului și a armatei”, consideră Macgregor.

Expertul a menționat că, datorită unei armate numeroase și bine pregătite, Moscova va obține o victorie în cazul unui război cu Ucraina, chiar și în condițiile intervenției trupelor americane și a aliaților din NATO: forțele terestre ale armatei și marinei SUA au șanse reduse la o victorie, speranțele pot fi puse doar în forțele aeriene.

Totodată, Macgregor consideră că nu trebuie subapreciate sistemele rusești de apărare antiaeriană, dotate cu antenă matricială fazată. De exemplu, unii demnitari din Ministerul Apărării al SUA au temeri că, inclusiv astfel de avioane precum F-22, F-35 și B-2, riscă să fie distruse cu ajutorul noilor sisteme rusești de apărare antiaeriană S-500.

În același timp, el nu exclude utilizarea de către Rusia a armelor nucleare, în cazul în care SUA vor apela la armele nucleare tactice.

În ultimul timp, statele occidentale acuză Rusia de intensificarea unor “acțiuni agresive” și cer explicații cu privire la mișcările de trupe în Crimeea și regiunea Rostov, în vecinătate cu frontiera ucraineană. Kremlinul a declarat că trupele se deplasează pe teritoriul rusesc, iar acest lucru nu prezintă o amenințare și nu trebuie să deranjeze pe nimeni.

Moscova a subliniat în mai multe rânduri că nu este parte a conflictului intern din Ucraina, fiind interesată de depășirea crizei politice și economice din această țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0