Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAEIE nu comentează informațiile despre convocarea ambasadorului ucrainean

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul de Externe
Ministerul de Externe  - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu comentează informațiile despre convocarea ambasadorului ucrainean și pretinsa cerere a autorităților moldovenești de a lipsi de imunitate diplomatică pe atașatul militar al Ucrainei la Chișinău.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova va face public un comunicat în care va face precizări cu privire la răpirea fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus numai atunci când vor fi disponibile informații substanțiale.

"În acest caz, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a deschis un dosar penal. În consecință, organele de anchetă ar trebui să facă publice informațiile clare", a declarat MAEIE pentru Sputnik Moldova.

Trebuie de menționat faptul că mass-media ucraineană a scris astăzi, 13 aprilie, că în urmă cu câteva zile, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, a fost convocat la Ministerul de Externe de la Chișinău, în legătură cu răpirea din Chișinău a ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

Tot acolo s-ar fi anunțat că Moldova a cerut ridicarea imunității diplomatice pentru atașatul miliar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, și cercetarea lui penală, astfel încât să fie adus în fața justiției. De asemenea, Moldova solicită acordul pentru percheziția mașinii lui Smetaniuk din cauza suspiciunilor că Ceaus a fost scos din Moldova cu mașina sa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0