Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemiolog: Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut datorită închiderii școlilor

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Angela Paraschiv a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova de ce a scăzut numărul de infectări cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a declarat în cadrul emisiunii „Logica puterii” că scăderea numărului de infectări zilnice cu COVID-19 are legătură directă cu închiderea școlilor și trecerea la învățământul online. 

„Anume copiii care învață la școală - ei aduceau de fapt virusul la domiciliu și părinții se infectau ca rezultat. Iată că anume atunci când s-au închis școlile și s-a trecut la învățământul online ca rezultat am văzut peste două săptămâni o scădere a numărului de cazuri. Asta este de fapt reflectarea măsurilor ce s-au impus privitor la învățământ”, a declarat Angela Paraschiv.

Medicul epidemiolog afirmă că la noi în țară s-au făcut și studii despre măsura în care virusul este transmis de la copii la maturi. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
COVID-19: Mai puține infectări și decese confirmate astăzi

„A fost demonstrat nu doar la noi în țară, dar și în alte țări unde s-a făcut o evaluare a riscului privitor la transmiterea infecției de la copii la maturi. Același lucru am observat și noi, în Republica Moldova. Au fost realizate studii în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase de Copii, unde s-au evaluat sursele de infecție primare care au servit drept infectare a adulților și practic în peste 50 la sută din cazuri sursa primară au fost copiii”, a declarat Șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Marți în Republica Moldova au fost confirmate 544 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 242 364.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0