Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șofer riscă amendă de 47 500 de lei, deși era treaz

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Un conațional riscă o amendă de până la 47 500 de lei pentru că a falsificat elementele de identificare ale autoturismului ce-i aparține.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Secția relații publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunț că la sfârșitul săptămânii trecute, ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Sud au pornit un proces penal pe faptul introducerii în țară a unui automobil de teren, înmatriculat în străinătate, la care i-a fost atribuite numere de înmatriculare moldovenești de la un alt autoturism de același model. Persoana documentată este cetățean moldovean, originar din raionul Vulcănești.

Accident grav în localitatea Bucovăț - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Foto: Grav accident la Strășeni - un echipaj de poliție lovit în plin de un BMW

Înregistrarea cazului a avut loc ca urmare a valorificării și prelucrării informațiilor operative. Pentru confirmarea ilegalității comise, mijlocul de transport a fost supus expertizei în cadrul laboratorului al Direcției Expertiză a Documentelor IGPF.

Conform raportului de constatare tehnico-științifică, s-a stabilit că numărul de marcaj al șasiului (cod VIN) al automobilului de model „KIA Sorento”, cu numărul de înmatriculare al Republicii Moldova, a fost supus nimicirii prin înlăturarea stratului superficial de metal. Mai mult, eticheta cu numărul de marcaj al șasiului a fost demontată de la un alt automobil și montată ulterior pe automobilul vizat.

© Photo : POLIȚIA DE FRONTIERĂ A REPUBLICII MOLDOVA Autoturism de teren cu elementele de identificare falsificate
Un șofer riscă amendă de 47 500 de lei, deși era treaz  - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Autoturism de teren cu elementele de identificare falsificate

Astfel, există bănuială rezonabilă că în acțiunile date sunt prezenți indicii infracțiunii, prevăzute de art. 276 din Cod Penal al RM - Falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0