Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban spune clar când vor reveni elevii din Chișinău la școală

© Inquam Photos / Virgil SimonescuElevi la școală
Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat când ar putea reveni elevii la școală cu prezența fizică. Se pare că acest proces depinde în mare parte de cât de repede vor fi vaccinate împotriva COVID-19 cadrele didactice.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat că aproape 2 500 de cadre didactice au fost imunizate împotriva coronavirsului cu prima doză. 

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Societate
COVID în Moldova: Câte cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore
"Am rugat Direcția Educație să se orienteze în așa fel ca angajații ciclului preșcolar și clasele primar să aibă prioritate în procesul de vaccinare. În școlile și liceele unde vom avea o acoperire de vaccinare de 70% urmează să revenim la studii cu prezență fizică la toate clasele. Sperăm ca acest lucru să se întâmple curând. Vrem de la 1 septembrie să avem prezență fizică și în condiții optime de siguranță. Cooperăm intens ca să avem disponibilitatea vaccinurilor de toate tipurile pentru pedagogi", a declarat Ion Ceban. 

În același timp, mulți profesori care ar fi fost înscriși în listele de imunizare nu au venit la vaccinare.

"Săptămâna trecută din numărul total de pedagogi, câteva sute, au venit doar 180. Destul de neplăcut. În așa condiții, vom trece la alte categorii. Nu vom putea arunca vaccinurile sau să le lăsăm în frigider, în timp ce alte categorii de persoane solicită accesul și își așteaptă cu nerăbdare rândul", a mai spus Ceban. 

În toată Republica Moldova s-a înregistrat 241 217 de cazuri de COVID-19, dintre care 222 927 de persoane s-au vindecat de virus, iar 5 388 au decedat din cauza complicațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0