Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce mesaj a transmis Greceanîi de Ziua Mondială a Aviaţiei şi a Cosmonauticii

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Astăzi se împlinesc 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu, iar cu această ocazie, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a scris pe pagina sa de Facebook că întreaga lume își amintește astăzi de primul zbor al unui om în spațiu acum 60 de ani - eveniment ce a transformat conștiința umană. Greceanîi a precizat că este mândră de faptul că pilotul-cosmonaut Iuri Gagarin, eroul Uniunii Sovietice, prima persoană care a zburat în cosmos, a iubit sincer țara noastră.

"Gagarin este iubit nu numai de noi. Steaua sa strălucește puternic peste întreaga lume. În cinstea sa au fost ridicate monumente, străzi întregi din zeci de orașe europene îi poartă numele", a precizat demntarul. 

Primul cosmonaut de pe Terra, Iuri Gagarin, s-a aflat în Moldova de pe data de 8 până pe 10 octombrie 1966. Regretata jurnalistă TV Margarita Țvic a povestit cum a fost această vizită.

"Gagarin, omul care a fost mai aproape decât oricare dintre noi de stele, nu avea nimic, spre surprinderea tuturor, din comportamentul unui star. Stând în picioare în mașină, el saluta cordial mulțimea. După întâlnirile cu autoritățile republicii și comunicarea cu cetățenii, primul cosmonaut a vizitat beciurile de la Cricova. Acolo am realizat un film video despre el. În general, pe durata întregii sale vizite, Gagarin a avut permanent în preajmă operatori de film sau TV care fixau fiecare pas al eroului-cosmonaut pe pământul moldav", spunea Țvic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0