Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O piață din sectorul Râșcani al Capitalei va fi demolată - Iată care

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
În loc de biserică, într-un parc din sectorul Râșcani al Capitalei, a apărut o piață. Acest lucru l-a enervat pe edilul-șef, care a precizat că toate construcțiile vor fi evacuate. 

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. În parcul de pe strada Nicolae Costin din sectorul Râșcani al Capitalei în loc de biserică a apărut o piață. Asta deși acel teren este proprietate privată și este destinat pentru construcția unui lăcaș sfânt. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că i-a solicitat preturii și poliției să evacueze imediat toate unitățile de comerț care se află ilegal și ocupă și o parte din trotuar. 

„Nu vom admite ca antreprenorii ,,şmecheri” să-şi amplaseze gherete ilegal unde lor le "tună"”, a scris Ion Ceban.

Mai mult, edilul-șef a precizat că agenții economici care au fost desemnați câștigători de a încheia un contract cu Primăria Chişinău, cu scopul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului au termen să achite toate costurile până la 1 mai curent. În caz contrar, cei care nu se vor încadra în termenii stabiliți de municipalitate își vor pierde dreptul de a amplasa gherete. 

„Nu vom admite ca unii agenţi economici câştigători să-şi amplaseze ghereta în alt loc decât cel adjudecat sau să nu achite sumele care tot ei le-au oferit în cadrul licitaţiilor publice. Am solicitat ca lista adreselor cu gheretele care au fost adjudecate la licitație şi sunt în drept să activeze, să fie făcută publică”, a precizat primarul.

Totodată, Ceban a mai scris că nu este împotriva agenților economici, dar trotuarele și zonele verzi sunt pentru oameni și accesul acestora nu trebuie să fie îngrădit. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0