Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Șase medalii pentru Moldova la Europenele de la Moscova

CC0 / Pxhere / Тяжелая атлетика
Тяжелая атлетика - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Sportivii noștri au obținut rezultate excelente la Europenele de haltere de la Moscova - două medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Halterofilii Daniel Lungu, Marin Robu și Elena Cîlcic i-au adus Moldovei două medalii de aur, trei de argint și una de bronz la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

După cum a scris într-o postare pe Facebook președintele Federației de Haltere a Moldovei Antonio Conflitti, acest rezultat confirmă faptul că ”atletica grea” este una dintre cele mai importante discipline sportive în Republica Moldova.

Astfel, halterofila Elena Cîlcic a cucerit trei medalii la Campionatul European de la Moscova, la categoria 87 kg: aur la stilul aruncat ((138 kg), bronz la stilul smuls (107 kg) și argint la total.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova menționează într-un comunicat că în 2020, halterofila Elena Cîlcic a cucerit două medalii la Cupa Mondială de la Roma, valabilă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar în 2019, ea a devenit campioană europeană Under 23 la haltere.

Daniel Lungu a câștigat aurul în cadrul Europenelor de la Moscova, categoria de greutate de 55 kg, stil smuls, cu rezultatul de 113 kg.

Marin Robu, care a concurat la categoria de greutate de 73 de kilograme, a câștigat argintul la stil smuls și la proba combinată cu rezultatele de 156 și respectiv 339 de kilograme.

Nu au lipsit nuci momentele ciudate. După cum a scris Antonio Conflitti pe rețelele de socializare, toți sportivii moldoveni, indiferent de rezultatul obținut, au trecut testele de dopaj, iar sportivii din alte federații nu au fost selectați pentru control, chiar dacă s-au clasat pe locuri câștigătoare și au luat medalii.

”Aceste momente nu ne sperie, nu ne temem de control, dar am vrea să vedem o atitudine echitabilă în aplicarea lui”, a menționat președintele Federației Moldovenești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0