Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un stat european vrea să le plătească turiștilor care vor veni în țară câte 200 de euro

CC BY-SA 3.0 / Karelj / Main gate of Mdina MaltaВорота Мдины, древней столицы Мальты
Ворота Мдины, древней столицы Мальты - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Pentru a reanima industria turismului, autoritățile din Malta ar putea în această vară să le plătească până la două sute de euro străinilor care vor petrece cel puțin trei zile în țară.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministrul maltez al Turismului, Clayton Bartolo, a prezentat un plan conform căruia majoritatea restricțiilor privind coronavirusul vor fi anulate în Malta până la 1 iunie, iar turiștii care fac rezervări la hoteluri pentru vară vor primi compensații, scrie RIA Novosti.

Sergiu Manea - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Turismul, afectat grav de pandemie: Situația din Moldova

După cum a sugerat Bartolo, turiștii care rezervă o cameră într-un hotel de cinci stele vor primi 200 de euro, într-un hotel de patru stele - 150 de euro și pentru o rezervare la un hotel de trei stele - o sută de euro. Plățile vor crește cu 10% dacă oaspetele va prefera să se odihnească pe insula Gozo, la trei kilometri nord de Malta.

"Schema are ca scop să le asigure o poziție competitivă hotelurile din Malta pe măsură ce va fi reluat turismul internațional", a explicat ministrul.

Sectorul turismului asigură, direct și indirect, mai mult de un sfert din economia națiunii insulare, iar industria s-a blocat efectiv din cauza pandemiei. Dacă în 2019 mai mult de 2,7 milioane de persoane au vizitat țara, atunci anul trecut această cifră a scăzut cu peste 80 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0