Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spa pentru animale: Cum sunt răsfățați patrupezii la salon

Abonare
Fiecare persoană care are în grija sa animale de companie își asumă responsabilitatea pentru acesta. Unii însă le mai și răsfață așa cum mulți oameni nu și-ar permite – își duc patrupezii la salon de înfrumusețare pentru a fi tunși și îngrijiți.

În Capitală sunt mai multe saloane de înfrumusețare pentru animale de companie. Echipa Sputnik Moldova a mers în unul dintre acestea și a realizat un reportaj despre cum sunt alintați „frații noștri mai mici”. Directoarea salonului susține că meșterii pot oferi servicii atât pisicilor și câinilor, cât și iepurilor, șinșilelor și chiar și berbecilor sau cailor.

Potrivit Anastasiei Gadai, munca cu animalele este pe cât de plăcută, pe atât de grea, deoarece fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți deservi. Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon. Pachetul de servicii pentru animale, unde intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.

Meșterii salonului studiază regulat tendințele în materie de tunsori pentru animale și încearcă să pună în practică tehnologiile noi, astfel ca acestea să arate bine și îngrijit. Directoarea salonului susține că cel mai dureros pentru ea e atunci când la salon ajung animale care nu au fost spălate sau pieptănate de luni sau chiar poate ani de zile. Anastasia spune că fiecare animal trebuie să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară. Totodată, animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.

Anastasia Gadai susține că la salon sunt primite doar animalele vaccinate împotriva rabiei, deoarece sunt cazuri când ele pot mușca meșterii care îi tund și atunci consecințele pot fi grave.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0